Ajatuksia ja tarinoita johtamisesta

Uuden vuoden toive 2019

Share |

Perjantai 28.12.2018 klo 15:23 - Riitta Lehikoinen


Jotta kuilu kaventuisi, liiketoiminnan edustajien olisi hyvä ottaa IT mukaan päivittäiseen toimintaan. Aluksi vähän ja kun luonnollisia yhteisiä asioita löytyy, yhteistyön määrä kasvaa. Samalla on hyvä unohtaa se tyypillinen IT:n nuijimiskeino eli jatkuva kulujen alentaminen. Edelleen saa ja pitää vaatia IT:ltä selkeitä esityksiä kulujen rakenteesta ja vaikutusmahdollisuuksista kuluihin. Tavoitteet ja tarpeet - opetellaan vielä näidenkin kirkastamista ja priorisointia. Kytkentä strategiaan voisi aina olla nykyistä vahvempi.

Kuilu ei kapene, jolleivat molemmat osapuolet tee muutoksia toimintaansa. Vanha tuttu ja IT:ltä toivottu keino on se, että IT osaisi puhua liiketoiminnan ymmärtämällä tavalla. Ymmärrys puolin ja toisin paranee, jos otetaan käyttöön eri ratkaisuvaihtoehtojen skenaariot ja niiden selkeät selitteet. Liiketoiminta on varsin kykenevä keskustelukumppani, kun esitys pitää sisällään kunkin vaihtoehdon hyödyt, muutoksen vaikutukset ja kokonaiskustannukset. Usein IT-ihmiset tunnistavat nämä ja osaavat puhua näistä keskenään. Pieni lisäys tarvitaan, jotta asiat on dokumentoitu selkokielellä.

Jos haluat kehittää liiketoiminnan ja IT:n yhteistyötä vielä tämän vuosikymmenen puolella, niin nyt on uudenvuodenlupauksen paikka. Tehdään toiveesta totta!

Avainsanat: Liiketoiminta ja IT yhteistyö, kilpailukyky, ratkaisuvaihtoehtojen analysointi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini